Webmaster Forumlarına Hoşgeldiniz...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Aşağa gitmek

Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır? Empty Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Mesaj tarafından SARIYILDIRIM C.tesi Ekim 17, 2015 5:29 pm

Neden anlaşmalı boşanma davası açmalı?

[URL="http://www.meltemdagasan.av.tr"]Anlaşmalı boşanma[/URL] davası, Türk Medeni Kanunu'nun en fazla uygulanan hükümlerinden biri olup, genel olarak boşanma davalarının %90'ını oluşturmaktadır.

Anlaşmalı boşanma davası adı eşlerin [URL="http://www.meltemdagasan.av.tr"]boşanma[/URL] ve boşanmanın sonuçları konusunda anlaşmalarından gelmektedir. Genel olarak ülkemizde, yılda 150.000 kadar boşanma davası açıldığı düşünüldüğünde Medeni Kanun'un anlaşmalı boşanma davasına ilişkin hükümlerinin uygulamasının ne kadar önemli olduğu da anlaşılır.

[URL="http://www.meltemdagasan.av.tr"]Ankara avukat[/URL] bürosu olarak Anlaşmalı boşanma davası nasıl açılır, devamında eşlerin bir isteğinin kalmadığı evliliklerin kanun yolları dolanılarak bitirilmesinin önüne geçilmek üzere düşünülerek kanunlaştırılmıştır. Anlaşmalı boşanma davası açılabilmesini sağlayan hüküm kanunlaştırılmadan önce, eşler çekişmeli şekilde, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası için mahkemeye başvuruyorlar, gösterdikleri ikişer tanık da tarafların bu durumuna şahitlik ederek boşanma gerçekleştiriliyordu. Bu durum, yargılamaların uzamasına ve tarafların anlaşmazlıklarının gerçek olup olmadığını bilmeyen tanıklıkların ortaya çıkmasına ve hukuk anlayışının, kanunun etrafını dolanma şeklinde, zedelenmesine yol açıyordu. Yapılan düzenleme ile buna bir son verilmiş ve eşlerin anlaşmaları halinde, mahkemeye birlikte başvurarak boşanma kararını elde etmeleri sağlanmıştır.

Öncelikle eşler, boşanma hakkındaki görüşlerini birbirleriyle paylaşmalıdırlar. Anlaşmalı boşanmanın gerçekleşmesi için ilk kural her iki eşin de boşanmayı istemesidir.
İkinci olarak, varsa çocukların hangi ebeveynde kalacağı konuşulmalıdır. Bu konuda eşler aralarındaki anlaşmazlığa neden olan olayları değil çocukların geleceği açısından doğru olanı yapmaları gerekir.
Velayete karar verildikten sonra yapılması gereken, diğer eşin çocukların geçimi için yapacağı katkıyı belirlemektir.
Bundan sonraki aşama, ihtiyacı olan eşin yaşı, ekonomik-sosyal durumu, eğitim seviyesi, tekrar evlenme ihtimali, mal varlığı, çalışıp çalışmadığı da gözönüne alınarak yoksulluk nafakası belirlenmelidir.Anlaşmalı boşanma davası nasıl açılır
Son olarak evlilik içinde edinilen mal varlıkları ile ziynet eşyaları, ev eşyalarının paylaşılması ve kusuru daha az olan eşe ödenecek tazminat konusunda anlaşılmalıdır. Genel olarak kadınlar, boşanma sürecinde çok yıprandıkları için mal varlığı, tazminat ve nafaka haklarından vazgeçmekte ancak belirli bir süre geçtikten sonra pişmanlıkla yeni davalar açma imkanını araştırmaktadır. Erkeklerde de özellikle yeniden evlenmeden sonra, çocuğa-eski eşe verilen nafakanın indirilmesi için dava açma düşüncesi yaygındır. Bu nedenle anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanırken, bu işten anlayan, tecrübeli bir avukatın yardımı ileride çıkacak anlaşmazlıkları önlemeye yardımcı olmaktadır.

kaynak : meltemdagasan.av.tr

SARIYILDIRIM

Mesaj Sayısı : 26
Points : 78
Kayıt tarihi : 28/03/15

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz